Vi använder oss av kakor (cookies) på fi.se för värdefulla funktioner som inte skulle fungera utan dem, och för statistik. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om de kakor vi använder och hur du hanterar dem.

2014-02-18

PRESSMEDDELANDE

Finansinspektionen (FI) startar ett nytt verksamhetsområde, Konsumentskydd. Syftet är att få ett tydligare fokus på konsumentskyddsfrågor och på så sätt stärka konsumentens ställning på finansmarknaden.

FI växer och en rad nya europeiska regelverk är på gång samtidigt som FI fått nya tillsynsuppgifter. För att även fortsättningsvis ha konsumentskyddsfrågorna i fokus skapar FI ett nytt verksamhetsområde: Konsumentskydd. Malin Omberg kommer att leda verksamheten, hon var tidigare chef på staben Ekonomisk analys på FI.

– Vi kommer att fokusera på ett av FI:s huvuduppdrag, att värna ett gott konsumentskydd på finansmarknaden. Genom att skapa ett eget verksamhetsområde för konsumentskydd kan vi förhoppningsvis ännu bättre tydliggöra och lyfta dessa frågor, säger Malin Omberg, chef för Konsumentskydd på FI.

Det nya verksamhetsområdet kommer att vara igång den 1 april. Sammantaget kommer omkring 85 personer att arbeta på Konsumentskydd.

Läs mer
Dokument Extern länk
xltw%tzEJ%s%umupn%tHSpu4(ulr(%vtww(opwl(opyyl(%stol({å(qt6%sp(xpo(otr.lx{Fmzo%yHs%t%t{E77qt6%sp7[}p%s%s7[}p%s%sxpoopwlyopy7Wt%s%tly7QT5%s%tl}vp}5vzy%s%uxpy%t%sv%yoop%t7xltw%tzE(xltw%tzEqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%sp