Nyheter

2017

Bankernas marginal på bolån

FI publicerar bankernas marginal på bolån varje kvartal. I mars 2017 var marginalen 1,72 procentenheter. Förra kvartalet (december 2016) var marginalen 1,73 procentenheter.

Bangladesh vann Global Money Week Award

Vid en prisutdelning i Berlin i går kväll vann Bangladesh utmärkelsen Global Money Week Award för sina insatser under temaveckan Money Week 2017. Priset delades ut av organisationen Child & Youth Finance International.

Sverige nominerat till Global Money Week Award

Sverige, med FI som nationell samordnare, har nominerats för goda insatser under Money Week.

Välkommen till FI:s konsumentskyddsdag 11 maj 2017

2017-04-10 | Nyheter Konsumentskydd

Det är fortfarande möjligt att anmäla sig till FI:s Konsumentskyddsdag den 11 maj kl 09.00-11.30. Vid detta tillfälle kommer kända experter att diskutera vad som leder till överskuldsättning och vad som kan göras för att motverka detta. Dessutom presenteras årets konsumentskyddsrapport av generaldirektör Erik Thedéen och områdeschef Malin Omberg. Moderator denna dag är Willy Silberstein.

Förskolebarn kan undervisas i privatekonomi

Undervisning om pengar och ekonomi är möjlig redan i förskolan. Det visar en förstudie som Finansinspektionen har gjort i samarbete med Mälardalens högskola. Små barn pratar gärna om pengar, men förskolelärare är ovana att tala med dem om ekonomi.

Laddar sidan