Varning för Escrow Service Group

2016-02-22

Finansinspektionen (FI) har fått uppgifter om att representanter som utger sig för att företräda Escrow Service Group erbjuder svenska investerare så kallade escrow-tjänster. I vanliga fall är syftet med ett escrow-upplägg att möjliggöra en trygg transaktion mellan köpare och säljare. Bolaget Escrow Service Group tycks däremot vara inblandat i ett pågående investeringsbedrägeri.

Escrow Service Group existerar inte enligt FI:s efterforskningar. Escrow Service Group har inte tillstånd från FI att driva värdepappersrörelse eller någon annan finansiell verksamhet i Sverige och står alltså inte under FI:s tillsyn. Någon gränsöverskridande verksamhet för Escrow Service Group har heller inte anmälts till Finansinspektionen från något annat EES-land. Escrow Service Group har inte heller tillstånd att driva finansiell verksamhet enligt tillsynsmyndigheten i det land där bolaget anger att det har sin hemvist.

FI varnar investerare och andra för att handla med företag som inte har tillstånd att driva finansiell verksamhet. Samtliga företag med tillstånd finns i Företagsregistret.

Escrow Service Group har en webbplats (www.escrowservicegroup.com) och använder följande kontaktuppgifter:

Dah Chong Hong Building, Level 23
25 Westlands Road
Hong Kong
Kina

Tel :+852 3050 9035
Fax: +852 3015 7922
Mejl: This is a mailto link