Varning för The CF Global Trading (clone)

2024-04-11

Finansinspektionen (FI) har fått kännedom om att personer som säger sig representera The CF Global Trading (clone) erbjuder svenska investerare handel med värdepapper.

När någon på falska grunder utnyttjar ett etablerat företags varumärke betecknas det "clone" i internationella sammanhang, det vill säga som ett klonat företag.

The CF Global Trading (clone) existerar inte enligt FI:s efterforskningar. The CF Global Trading (clone) har inte tillstånd från FI att driva värdepappersrörelse eller annan finansiell verksamhet i Sverige och står alltså inte under FI:s tillsyn. Någon gränsöverskridande verksamhet för The CF Global Trading (clone) har heller inte anmälts till FI från något annat EES-land. The CF Global Trading (clone) har inte heller tillstånd att driva finansiell verksamhet enligt tillsynsmyndigheten i det land där bolaget anger att det har sin hemvist.

FI varnar investerare och andra att handla med företag som inte har tillstånd att driva finansiell verksamhet. Varningarna finns samlade i FI:s varningslista. Samtliga företag med tillstånd i Sverige finns i FI:s företagsregister.

The CF Global Trading (clone) har en webbplats (thecfglobal.net) och använder följande kontaktuppgifter:

The CF Global Trading
101 Leadenhall St
London EC3A 4AF
United Kingdom

Mejl:
support@thecfglobal.net
ricardo.herrera@thecfglobal.net