Klaria Pharma Holding får sanktionsavgift för överträdelser av Mar

Klaria Pharma Holding AB ska betala en sanktionsavgift på 375 000 kronor för att ha överträtt bestämmelser i EU:s marknadsmissbruksförordning (Mar).

Klaria Pharma Holding AB är ett svenskt aktiebolag vars aktier sedan den 21 oktober 2015 varit upptagna till handel på Nasdaq Stockholm AB:s MTF-plattform Nasdaq First North Growth Market.

Finansinspektionen har genomfört en utredning i syfte att utreda misstänkta överträdelser av artiklarna 17 och 18 i EU:s marknadsmissbruksförordning (Mar) i samband med att Klaria Pharma Holding AB (publ) den 14 november 2022 kl. 19.45 offentliggjorde information om att bolaget avsåg att genomföra en företrädesemission och kalla till extra bolagsstämma.

Finansinspektionen har funnit att Klaria Pharma Holding AB (publ) åsidosatt kraven i artikel 17.4 i Mar genom inte underrätta Finansinspektionen om att offentliggörandet av insiderinformation hade skjutits upp. Vidare har Finansinspektionen funnit att bolaget åsidosatt sina skyldigheter i artikel 18 i Mar genom att inte föra en korrekt insiderförteckning.