Resultat

2024

Nya krav på att rapportera om överföringar av medel till länder utanför EU

Finansinspektionen har fått i uppdrag av regeringen att ta emot rapportering om överföringar av medel till länder utanför Europeiska unionen enligt artikel 5r i förordning (EU) 833/2014.

Taxonomi 3.5 publicerad

2024-07-10 | EBA Nyheter Rapportering

Europeiska bankmyndigheten (EBA) har publicerat DPM-paketet: version 3.5.

Fem tips för dig som vill se över ditt sparande i sommar

2024-07-10 | Nyheter Konsumentskydd

Att se över sitt sparande någon gång per år är en bra idé och kanske passar det bra under regniga semesterdagar i sommar. FI:s konsumentskyddsekonom Moa Langemark har listat fem tips att tänka på när du ska starta eller förändra ditt sparande.

Esma vill ha synpunkter om likviditetsverktyg för fonder

2024-07-09 | Esma Nyheter Marknad

Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (Esma) genomför ett offentligt samråd om förslag till tekniska standarder (RTS) för att närmare fastställa egenskaperna hos likviditetsverktyg och riktlinjer för val och kalibrering av likviditetsverktyg. Esma uppmanar relevanta intressenter att lämna synpunkter på förslagen.

Chefsjurist Eric Leijonram slutar på FI

2024-07-08 | Nyheter Om FI

Eric Leijonram lämnar FI och sin tjänst som chefsjurist för att bli generaldirektör för Integritetsskyddsmyndigheten, IMY.

Esma publicerar dokument för att stödja företagens hållbarhetsrapportering

Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (Esma) har publicerat två viktiga dokument som stöder en konsekvent tillämpning och tillsyn av de nya reglerna om hållbarhetsrapportering som följer av direktivet om företagens hållbarhetsrapporter (CSRD).

EBA bjuder in till digital workshop om rapportering

Europeiska bankmyndigheten, EBA, bjuder in till årets workshop om rapportering. Fokus ligger bland annat på den datahubb som EBA arbetar med att ta fram.

Tänk till innan du skaffar en produktförsäkring

Mobilen, kylskåpet och cykeln. Det är grejer som lätt går sönder eller blir stulna. Men oftast lönar det sig inte att skaffa en produktförsäkring, i alla fall inte om du redan har en hemförsäkring med allriskskydd.

Nya ledamöter i FI:s styrelse

2024-06-28 | Nyheter Om FI

Regeringen har utsett Martin Flodén och Roine Vestman, båda professorer i nationalekonomi vid Stockholms universitet, till nya ledamöter i FI:s styrelse.

Årlig uppdatering av upplysningar enligt kapitalkravsdirektivet (CRD)

FI har publicerat uppdaterade upplysningar enligt kapitaltäckningsdirektivet (CRD), (EU) 2013/36.