Kommande kvartalsrapporter för bostads- och konsumentkreditinstitut samt kapitalbehov ska ske i Fidac

2023-02-07 | Nyheter Rapportering Bank

Från och med referensdatum 31 mars 2023 ska inrapporteringen av ”Kvartalsrapport Konsumentkreditinstitut”, ”Kvartalsrapport Bostadskreditinstitut” och ”Uppgifter om internt bedömt kapitalbehov” ske i Fidac.

Inloggning och behörighetshantering sker via Rapporteringsportalen, precis som vid tidigare inrapportering. De personer som redan har behörighet för periodisk rapportering i Rapporteringsportalen kommer att ha åtkomst till Fidac.

Rapporteringen av "Kvartalsrapport Konsumentkreditinstitut", "Kvartalsrapport Bostadskreditinstitut" och "Uppgifter om internt bedömt kapitalbehov" i Fidac ska göras i ental kronor. Observera att enheten kan skilja sig mot tidigare rapportering, då vissa rapporter i gamla systemet har rapporterats i tusental kronor.

Rapporteringen sker genom att antingen manuellt mata in data i ett webbaserat formulär eller genom att ladda upp en json-fil. Json-filen ska skapas enligt det Json-schema som kommer publiceras i slutet av februari under rubriken Scheman och tekniska beskrivningar på sidan Fidac.

Instruktionsfilmer och en lathund som beskriver rapportering i Fidac finns också tillgängliga på sidan "Fidac".

Testrapportering

Det kommer att vara möjligt att testrapportera innan den skarpa rapporteringsperioden startar. Möjligheten för testrapportering av dessa tre rapporter kommer att öppna den 1 mars och finns sedan tillgänglig under hela rapporteringsperioden.