Seminarium om nya fondregler den 26 oktober

2011-10-11 | Tal och debatt

Den 1 augusti trädde ändringar i lagen (2004:46) om investeringsfonder och Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2008:11) om investeringsfonder i kraft. Ändringarna syftade framför allt till att genomföra EU:s nya fondregler (UCITS 4-direktivet och EU:s genomförandedirektiv 2010/43/EU och 2010/44/EU) i svensk rätt.

De nya reglerna har inneburit stora förändringar för FI:s ärendehandläggning och vilka krav som ställs på en ansökan. FI kommer vid seminariet att gå igenom några av de områden som inneburit en förändrad handläggning och praxis. Det som främst kommer att beröras är fusioner, ändring av fondbestämmelser (särskilt användandet av en Value-at-Risk modell och införandet av andelsklasser i fondbestämmelserna), men även vilka krav som ställs på olika informationsdokument. Därutöver kommer ärenden som rör gränsöverskridande verksamhet av värdepappersfonder och fondföretag att beröras kort.

Tid: Onsdag den 26 oktober kl. 9.00-10.30
Plats: Näringslivets Hus, Storgatan 19, i Stockholm.
Anmälan: Per mejl senast den 21 oktober till berit.winnsjo@fi.se.


Seminariet är gratis. Observera att antalet platser är begränsat. Om seminariet blir fulltecknat kommer antalet deltagare från varje bolag att begränsas. Ange därför i din anmälan vilket bolag du arbetar på.

Frågor om seminariet besvaras av enhetschef Agneta Blomquist, agneta.blomquist@fi.se, 08-787 83 27.