Victory Life i likvidation (uppdaterad information)

2014-11-28 | Nyheter Konsumentskydd

Den utländska försäkringsgivaren Victory Life har försatts i likvidation från och med den 25 november 2014, av en domstol på Brittiska Jungfruöarna. Likvidationen beslutades efter en ansökan av den finansiella tillsynsmyndigheten på Brittiska Jungfruöarna.

(Texten uppdaterad 2014-12-04 när det gäller att advokaten Jan Ahlström lämnat sitt uppdrag och en detalj angående likvidatorn Kris Beighton.)

Orsaken till likvidationen är att Victory Life uppges ha brutit mot hemlandets regler för försäkringsgivare och att några personer i bolaget har bedömts som olämpliga.

Domstolen utsåg Russel Crumpler från KPMG på Brittiska Jungfruöarna och Kris Beighton från KPMG från Caymanöarna, till likvidatorer. De är underställda domstolens kontroll.

FI är inte delaktig i likvidationsbeslutet. Ärendet hanteras av myndigheterna på Brittiska Jungfruöarna. Vi har dock bett likvidatorerna att hålla oss informerade om utvecklingen för att vi ska kunna följa situationen för försäkringstagarna i Sverige.

Det tidigare ombudet för Victory Life i Sverige, advokaten Jan Ahlström, har lämnat detta uppdrag i samråd med likvidatorerna.

Likvidatorerna lämnar mer information om likvidationen på Victory Lifes webbplats. Där finns också kontaktuppgifter till likvidatorerna.

Läs mer:

Myndighet vill försätta Victory Life i likvidation (2014-11-19)

Ombud för Victory Life har utsetts (2014-01-24)

Victory Life måste upphöra med verksamhet i Sverige (2013-12-19)