Pensionskunskap nominerad till Guldkanten 2015

2015-09-16 | Nyheter Konsumentskydd

En kurs arrangerad av nätverket Gilla din ekonomi har nominerats till Guldkanten 2015, en utmärkelse till någon som gjort en viktig insats inom området pensionsinformation. FI är med och arrangerar kursen som aktiv medlem i Gilla din ekonomi.

Kursen Pensionskunskap som nominerats är en banbrytande utbildning för blivande personalvetare. Först ut är studenterna på personalvetarprogrammet på Högskolan i Skövde, Högskolan Dalarna och Högskolan Kristianstad. Kursen har tillkommit efter ett initiativ från Gilla din ekonomi och nätverksmedlemmen Alecta.

Guldkanten delas ut av Statens tjänstepensionsverk (SPV).

– Vi är väldigt glada för nomineringen och att strålkastarljuset sätts på behovet av ökade kunskaper inom pensionsområdet. De tre högskolorna är inte bara nytänkande i sitt samarbete med oss i Gilla din ekonomi, utan också deltagare i processen att öka kunskaperna om pensioner i samhället, säger Therése Wieselqvist Ekman, ansvarig för FI:s satsningar på finansiell folkbildning.

Gilla din ekonomi är ett nationellt nätverk där olika myndigheter, organisationer och företag samarbetar i frågor om finansiell folkbildning.

De övriga nominerade till Guldkanten 2015 är Alecta och Konsumenternas Försäkringsbyrå. Vinnaren utses på Pensionsdagen som arrangeras av SPV den 8 oktober.

Gilla din ekonomi vann Guldkanten 2012 för kursen Trygga din ekonomiska framtid, en bred privatekonomisk utbildning som projektleds av FI.

Läs mer:

Kursen Pensionskunskap

Nätverket Gilla din ekonomi

Nomineringen till Guldkanten hos SPV